TS

TS in de VS

Torticollis Spasmodica

Een andere behandeling, de aanpak van de oorzaak

Wat is TS?

Een onvoorstelbaar vervelende aandoening. Een verkeerde spierspanning die ervoor zorgt dat je nek een kant op draait. Tegen je eigen wil in. In mijn geval, zoals je ziet, naar links.

 

 

De fout zit hem in je bovenkamer. Je hersenen sturen de spieren verkeerd aan. Dat kan komen door een harde klap, soms is het aangeboren, vaak is het een combinatie van én te hard werken, én een verkeerde lichaamshouding. Je hersenen 'denken' vanaf dat moment dat de spier of spieren altijd gespannen moeten staan.

 

 

Waar is deze website voor?

 

In Albuquerque (NM) in Amerika bestaat al 30 jaar een kliniek die een eigen methode heeft ontwikkeld, ter bestrijding van de symptomen van de aandoening Torticollis Spasmodica. In die periode heeft Abigial Brown, directrice van de kliniek, al meer dan 700 patienten behandeld en voorgelicht over de methode die zij zelf ontwikkeld heeft, naar eigen ervaring. Zij heeft de aandoening al ruim 60 jaar.

 

Deze website geeft een beeld hoe het mij vergaan is, het programma volgend van de kliniek. Dat biedt wellicht een blik voor twijfelaars met dezelfde aandoening, die het een beetje gehad hebben met de consequeties van deze aandoening. Ik zal zo volledig mogelijk vertellen wat ik gedaan heb, waarom ik het doe, hoe het uiteindelijk geworden is. Ik ben daarbij wel gebonden aan de copyrights van de kliniek; ik zal in ieder geval hun tips vermelden, en deze bij "Mijn TS" behandelen.

 

Aangezien ik de eerste in Nederland wonende Nederlander ben die in de kliniek is geweest is dit dus een mooie test hoe goed deze methode werkt. De eerste Nederlander was Robert Vaneman, woonachtig in Ecuador. Hij is in 2004 na een half jaar er helemaal goed, "straight" uitgekomen, heeft wat terugvallen gehad en is weer druk bezig met het programma, en het gaat rustig aan weer beter. Ik heb er erg veel vertrouwen gekregen in de methode, ik heb de voorbeelden live in Amerika gezien en nu ook al sinds 2008 bij mezelf. Ik kan jullie nu al vertellen dat het wel een methode is voor echte vohouders, echte doorzetters.

Beter worden kan niet. maar zo goed mogelijk herstellen kan wel. En daar heb ik alles aan gedaan..

 

Ik laat jullie ook zien dat reizen naar Albuquerque en Santa Fe een aangename onderneming is: het is werkelijk prachtig daar. Toen we nog samen waren zijn Joyce en ik daar toch een beetje erg verliefd op geworden, je waant je in het Wilde Westen... Veel Mexicaanse en Indiaanse invloeden, in de tijdloze landschappen verwacht je ieder moment Lucky Luck tevoorschijn komen!

Plaatsen als Santa Fe, Cerrillos en Madrid (twee voormalige spookstadjes) zijn een bezoek meer dan waard. En natuurlijk ook de Sandia Mountains, met de Tramway, de langste kabelbaan ter wereld. Zo hoog.. Adembenemend!

 

Veel plezier op de website!

De belangrijkste kenmerken

De methode van STclinic uit New Mexico, USA is er een voor doorzetters. De belangrijkste 3 punten daaruit:

1

Lange, soepele schone spieren

Elke dag oefeningen en massage,. eet gezond, zonder suiker, natuurlijk, ontgift je lichaam. Hou je spieren soepel.

2

Verander je houding: Military Brace

Fysiek en mentaal: Je bent niet meer zoals je vroeger was. Train jezelf zodat je lichamelijke houding optimaal wordt, verander je levensstijl in een gezonde levensstijl.

3

Ongoing Recovery

In Amerika noemen ze het een 'doorlopend herstel', je zult er altijd aan moeten blijven werken.

De "Military Brace Position " is je belangrijkste vriend. Die zorgt voor je ommekeer.